MIKSI KÄYTÄMME ALUMIINIA?

MIKSI KÄYTÄMME ALUMIINIA?

Alumiinifolio suojaa täydellisesti valolta, hapelta, kosteudelta ja bakteereilta.

Alumiini on maankuoren toiseksi yleisin metallielementti.

Alumiinin kierrätys vie vain 5 % energiasta, joka tarvitaan uuden alumiinin erottamiseen malmista.

Soodatölkki voi esim. olla takaisin supermarketin hyllyllä vain 60 päivää kierrätyksen jälkeen.

Olemme Nespressolla sitoutuneet edistämään resurssien kiertokulkua.

Teemme tiivistä yhteistyötä Ruotsin suurimman pakkausten kierrätysorganisaation FTI:n kanssa varmistaaksemme, että kapseleissamme oleva alumiini saa toisen elämän.

 

Mitä kahvikapseleillesi tapahtuu sen jälkeen, kun olet jättänyt ne kierrätykseen?

Kerättyään FTI siirtää kapselit yhdessä muiden metallipakkausten kanssa metallinkierrätykseen. Pienet alumiinipakkaukset lajitellaan eri tekniikoilla muista metalleista. Sekoitettu fraktio lähetetään sitten sulattoon muunnettavaksi harkoiksi, joita käytetään uusien alumiinituotteiden, kuten ikkunoiden kehyksiin, polkupyöriin sekä auto- ja lentokonekomponentteihin valmistukseen. Alumiinia voidaan myös käyttää uudelleen uusien alumiinikapseleiden luomiseen.

Tiesitkö?

• Aloitimme kapseleiden keräämisen kierrätystä varten Sveitsissä vuonna 1991. Nykyään tarjoamme kapseleiden kierrätystä yli 59 maassa ja Nespresson asiakkailla on käytössään yli 10 000 noutopistettä.

Voit lukea lisää täältä.

• Vuoden 2022 loppuun mennessä kaikki kapselimme oli valmistettu vähintään 80-prosenttisesti kierrätetystä alumiinista, mikä vaatii 20 kertaa vähemmän energiaa kuin uuden alumiinin luominen.

• 75 % kaikesta valmistetusta alumiinista on edelleen käytössä. Ei ole väliä kuinka usein alumiinia kierrätetään ja sulatetaan muihin muotoihin, alumiini säilyttää alkuperäiset laatunsa.

• 86 % alumiinin hiilijalanjäljestä syntyy louhinnalla ja esikäsittelyllä. Loimme yhteistyössä IUCN:n ja muiden yritysten kanssa Aluminium Stewardship Initiativen, joka on ensimmäinen kansainvälinen standardi alumiinin ympäristövaikutuksista.

Voit lukea lisää täältä.

Alumiini on ainutlaatuinen materiaali.

Alumiini on materiaali, jota voidaan kierrättää lähes loputtomiin. Se voidaan sulattaa ja muotoilla mihin tahansa muotoon, kuten ikkunoiden karmeiksi, polkupyöriksi, autojen ja lentokoneiden osiksi, menettämättä ominaisuuksiaan.

Havainnollistaaksemme alumiinin mahdollisuuksia syntyä uudelleen olemme luoneet Caran d’Ache 849 kuulakärkikynän, Victorinox Sveitsin armeijan veitsen ja RE:CYCLE:n – tyylikkään kaupunkipyörän, joka on tuotettu yhteistyössä Velosophyn kanssa.

Lue lisää täältä.

Napsauttamalla "Hyväksy kaikki" hyväksyt sen, että voimme kerätä tietoja sinusta eri tarkoituksiin, mukaan lukien: Toiminnallisuus, Tilastot ja markkinointi